Borusan’da Steptember Başkadır

1443

Son günlerde Borusan’da tatlı bir rekabet yaşanıyor. Gönüllü Borusanlılar, takımlar halinde taş boyuyor, yastık-limonata-takı-kek satıyor, dans dersleri veriyor, sabahları ve öğle aralarında yürüyüşlere çıkıyor, çılgınca adım sayıyor, günlük 10,000 adım atabilmek için oradan oraya koşuşuyor, kişisel sosyal medya hesaplarından bağış çağırıları yapıyorlar…

Borusan’daki bu hummalı çalışmaların müsebbibi Steptember. Almış başını giden bu Steptember muhabbetinin ne olduğunu merak edebilirsiniz, bu bu nedir bu?

Steptember, 2011 yılından beri 9 ülkede Eylül ayında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen uluslararası bir gönüllülük projesi.

Steptember, 2011 yılından beri 9 ülkede Eylül ayında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen uluslararası bir gönüllülük projesi. Amacımız 4 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında günde 10,000 adım atarak bireysel sağlığımızı korumaya ve yapacağımız bağış çağrıları ve düzenleyeceğimiz bağış aktiviteleriyle Cerebral Palsy’li çocukların yaşam boyu ihtiyaç duydukları özel eğitim, hidroterapi ve fizyoterapi masraflarına destek olmak.

CEREBRAL PALSY DE NEDİR?

Türkçe’de serebral palsi olarak anılan bu durum beyin felci anlamına geliyor. Halk dilinde spastik kelimesinin kullanıldığını da duymuşsunuzdur. Doğum öncesi ile 3 yaş arasında herhangi bir nedenle beynin ya da beyinciğin zarar görmesi sonucu oluşur. Çocukluk döneminde görülen en yaygın engellilik durumudur. Hamilelikte kullanılan ilaçlar, kan uyuşmazlığı, bir yerden düşmek, erken doğum, kordon dolanması, trafik kazası, havale geçirmek, bebeğin kafasına alabileceği bir darbe, bir şey yutmak sonucu nefessiz kalmak gibi çok çeşitli sebeplerle meydana gelebiliyor.

Bu olaylar sonucunda beyinde zarar gören hücreler; kasların olması gerektiği gibi kasılıp gevşeme işlevini yerine getiremiyor, fiziksel dengeyi sağlayamaz oluyor. Bu durum yürüme, zıplama, tutma, kaldırma, yemek yeme, konuşma gibi günlük hayatta yaptığımız hareketlerde kısıtlılık meydana getiriyor. Konuşma zorluğu yaşamaları CP’lilerin zihinsel engelli zannedilmelerine sebep oluyor; oysa ki konuşmayı sağlayan organlarımız da bir kas bütünü…

GÖNÜLLÜLERİN TATLI STEPTEMBER TELAŞI

Size tüm Borusan şirketlerinde tatlı bir rekabetin baş gösterdiğini söylemiştim. 2015 yılında Borusan Otomotiv Grubu Steptember’a en çok gönüllü ile katılan ve en çok bağış toplayan kurum olarak rekorlara imza attı. 2016’da ise Borusan Danışmanlık en çok bağış toplayan 4. kurum olma başarısını gösterdi.

2017’de ise Steptember’a grup çapında tam 76 takım ve 304 gönüllü ile katılıyoruz.

2017’de ise Steptember’a grup çapında tam 76 takım ve 304 gönüllü ile katılıyoruz. Bu yıl Türkiye’de en çok gönüllü ile katılan 2. kurum olduk. Borusan şirketleri arasında durum ne olacak doğrusu merak konusu!

Toplanan bağışlar Cerebral Palsy’li çocuklar için hayati önem taşıyan eğitim ve rehabilitasyon desteğinin yanı sıra onların ihtiyaç duyduğu destekleyici malzemelerin temini için de kullanılacak. Cerebral Palsy’nin önlenmesine yönelik çığır açan araştırmalar yapılması ve böylelikle belki bir gün Cerebral Palsy’e çare bulunması amacı da bağış toplamak için güzel bir neden!!

Borusan olarak bugüne kadar 40.279 TL topladık ve en çok bağış toplayan kurum sıralamasında 1. sıradayız!

Borusan olarak bugüne kadar 40.279 TL topladık ve en çok bağış toplayan kurum sıralamasında 1. sıradayız!

Tüm Borusanlıları sosyal medya paylaşımlarıyla, bağış toplama yöntemlerimize ve bağış toplama aktivitelerimize verecekleri desteklerle, sosyal çevrelerinden toplayacakları bağışlarla projemize destek vermeye bekliyor; Borusan olarak Steptember’da ipi göğüslemeyi hedefliyoruz!

Tuğba Erbilen
YAZAR HAKKINDA

Tuğba Erbilen

Tuğba Erbilen, Borusan Otomotiv Grubu’nda İnsan Kaynakları Uzmanı. Engelleri birlikte aşma konusunda çevresindekilerin önyargılarını kırmayı ve toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan bir gönüllü, genel geçer bakış açılarını değiştirerek, fark yaratmaya çalışan bir savaşçıdır.