2018’in En Çok Okunan Turuncu İçerikleri

4365

Siz de heyecanlı mısınız? Koskoca bir yılı geride bırakıyor, yeni yıla yeni umutlarla, tazelenmiş planlarla, dopdolu heyecanla giriyoruz. Yolu Borusan’dan geçen hikayeleri konu alan Turuncu blogumuz için muhteşem bir yıl oldu. Mini mini blogumuz bu yıl 2. yaşını doldurdu. İkinci yaşımızda sizlere çok daha iyi bir okuma deneyimi sunmak için yepyeni bir tasarıma kavuştuk. İçeriklerimizin ve işlediğimiz konuların yelpazesi çeşitlendi. Turuncu Blog bu iki yıl içinde yazarları ve okurlarının desteğiyle hızla büyüdü. 102 yazar 89 yazıya katkıda bulundu! Ve yazılarımız 200 binden fazla görüntülenmeye ulaştı. Bu yıl için bir slogan seçmemiz gerekseydi, bu “Yaşasın harekete geçiren, ilham veren, güç veren, anlam yaratan, vizyon kazandıran hikayeler!!” olurdu. Sıfat patlaması için kusura bakmayın, daha azı eksik kalırdı.

Turuncu Blog’a 2 yılda 102 yazar 89 yazıya katkıda bulundu!

Zihnimiz yılın acı tatlı olayları ve gelecek planlarıyla haşır neşir olurken, biz de gözlerimizi 2018’in en çok okunan yazılarına çevirdik. En çok hangi yazıları okudunuz? Hangi konulara ilgi gösterdiniz? Aslında en çok okunan yazılara baktığımızda ortak bir tema beliriyor: En çok sağlıklı beden, sağlıklı zihin, tüketim kültüründen uzaklaşıp sade yaşama odaklanmaya, iyiliğe, gönüllülüğe ilişkin yazılara ilgi göstermişiz. Sonrasında ise teknoloji ve dijitalleşmenin hayatımızı nasıl değiştirdiğini merak etmişiz.

1) 21 Gün Boyunca Şekersiz Glutensiz Laktozsuz Beslenmek Beni Nasıl Değiştirdi?

Borusan’da 21 günlük bir sağlıklı beslenme deneyine giriştik. Tek kural vardı: Şeker, gluten ve laktoz içeren hiçbir besin tüketmeyeceğiz. Neler öğrendik? Her şeyin yapay olduğu şehir yaşamında sağlıklı beslenmeyi öğrenmek zor zanaat. Borusan’dan 21 kişinin bu süreçten nasıl sağ çıktığını öğrenmek istiyorsanız ayrıntılar yazıda.

2) Duruyorum Öyleyse Varım

Fransa’da bulunan Plum Village, Avrupa’daki ilk ve tek Budist manastırı. Vietnamlı, ünlü Zen rahibi Thich Nhat Hanh (okunuş: Tik Naat Han) tarafından kurulan manastırda her yıl Temmuz başında, iş insanlarına özel “mindfulness” programı düzenleniyor. Borusan Holding Kurumsal İletişim Direktörü Şule Yücebıyık burada yaşadığı ilginç deneyimi ve çıkarımlarını kaleme aldı. Eğer “Dikkatimi ve bilincimi nasıl daha iyi kontrol edebilirim?” sorusu sizin de kafanızı kurcalıyorsa, bu yazıyı okumadan geçmeyin.

3) Minimalist Yaşam

Bir karavan köyünde yaşamak nasıl olurdu? Şehrin rahatlığını geride bırakmak, minicik dolaplara birkaç parça eşya sığdırmak, sıcak su ile duş almanın lükse dönüşmesi, beklenmedik anda elektriğin gitmesi, karanlıkta yıldızların ne kadar parlak olduğunu keşfetmek, yakınlarınızla sohbet etmenin keyfi, bahçenizde yetiştirdiğiniz sebzeleri yemek, doğadaki canlılarla bağ kurmak ve daha nicesi… Borusan Danışmanlık’tan Şeyda Şabanoğlu minimalist yaşamın inceliklerini bizlere bu yazıda anlattı.

4) Çocuklara Umut Olmak

Hiç varoluş amacınızı sorguladınız mı? İnsanlara, hayvanlara, çevreye yani birine, bir şeye faydalı olmak istediğinizi fark ettiniz mi? Supsan’dan Neslihan Soysal bu sorgulamayı yapmaya başladığında, yolu KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) ile kesişti. Kalbinizi sıcacık ısıtacak bu hikayede, küçük dokunuşlarla, büyük mutluluklar yaratmanın nasıl bir manevi tatmin yarattığını göreceksiniz.

5) Borusanlılar Bu Yaz Ne Okuyor?

Borusanlılar’dan yaz tatili için bize en sevdikleri kitapları tavsiye etmelerini istedik. Kişisel gelişimden polisiyeye, fantastik edebiyattan felsefeye ve klasiklere kadar çeşitli zevklere hitap eden bir kitap listesi çıktı ortaya. Okumak için kendinize bir kitap mı arıyorsunuz? Bu listeye mutlaka göz atın!

6) Ya Dijitalleşeceğiz Ya Da Eve Gideceğiz

Dijital dönüşüm günümüzün iş yaşamında bir hayatta kalma meselesi. Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, iş dünyasının popüler kavramı “dijitalleşme” üzerine düşüncelerini kaleme aldı. Toys R Us’tan Netflix’e ve Borusan’a pek çok örnek vaka içeren bu yazıdan dijitalleşme üzerine önemli dersler çıkaracaksınız.

7) 21.Yüzyıldan Alnımızın Akıyla Çıkabilir Miyiz?

Bill Gates’ten Mark Zuckerberg’e iş dünyasının en büyük isimlerinin tavsiye ettiği Sapiens kitabıyla dünya çapında ünlenen tarihçi Yuval Noah Harari’nin yeni kitabı 21.Yüzyıl için 21 Ders, geçtiğimiz birkaç ay önce raflardaki yerini aldı. Borusan Holding CEO’su Agah Uğur kitap üzerine değerlendirmelerini kaleme aldı. Agah Uğur yazısında kritik bir soru ortaya atıyor. “İnsanlık olarak değişim dönüşüm döneminden alnımızın akıyla çıkabilecek, kendi varoluşumuzun yanı sıra tüm dünyayı iyiye götürecek bir geleceği yaratabilecek miyiz?” Kitap üzerine ilginç bir bakış açısı edinmek isterseniz, sizleri yazıya alalım.

8) Bir Günlüğüne CEO

Hiç CEO’lar bir gününü nasıl geçiriyor merak ettiniz mi? Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Zeki Berkay Saygın, CEO for a Day isimli bir projeye katıldı. Bu proje kapsamında CEO’larla eşleştirilen 15 öğrenciden biri oldu. 23 yaşında bir öğrenci olarak Borusan Holding CEO’su Agah Uğur’un bir gününe tanıklık etti ve izlenimlerini Turuncu için kaleme aldı. Siz de CEO’nun ne yaptığını merak edenlerdenseniz, bu yazıyı okumadan geçmeyin.

9) Kritik Kararları Alma Sanatı

Günümüzde herkesin derdi, belirsizlik ortamında karar alma meselesi. Borusan Holding CEO’su Agah Uğur bu yazıda tecrübelerinden yola çıkarak bize karar almaya ilişkin altın değerinde tavsiyeler sunuyor. Zor bir kararla karşı karşıyaysanız, bu yazıyı okuyun.

10) Doğru İşe Girdiğinizi Nasıl Anlarsınız?

Yazının başlığı gayet açık! Borusan Lojistik’ten Orçun Kuyucuoğlu kendi deneyimlerinden yola çıkarak bu sorunun yanıtını vermeye çalışıyor. Eğer bir şirkette yöneticiyseniz çalışan bağlılığını başarmaya yönelik bu yazıdan değerli içgörüler edinebilirsiniz. Size bir ipucu: Çalışan bağlılığı aslında bazı değerleri yaşatmaktan ileri geliyor.

Merlin Özkan
YAZAR HAKKINDA

Merlin Özkan

Merlin Özkan Borusan Holding’de Kurumsal İletişim Uzmanı, Borusan Turuncu'nun editörü. Araştırmayı ve deneylemeyi seven bir ruh, umutlu bir hayalperest ve egzotik diyarları seven bir gezgindir.